Activiteitenagenda

Agenda 2021:

 • Iedere laatste vrijdagavond van de maand een klankschalen-ligconcert met begeleide meditatie (max. 4/5 personen).
  Kosten € 20,00 per persoon. Inloop vanaf 19.15 uur.
  Start 19.30 uur. Einde rond 21.00 uur. Na afloop kruidenthee en water met iets lekkers.
  Vooraf aanmelden via onderstaand formulier. Betalen per avond contant of (contactloos) pinnen.
  Adres: Stephensonweg 14, 4207 HB Gorinchem. Het is op de tweede etage.
  Gratis parkeren en lift aanwezig.
  Als je niet kunt liggen, maar in een stoel wilt meedoen, dan dit graag in je aanmelding vermelden.
 • Geen klankschalen-ligconcert in augustus en december. Dan is wel individueel of duo klankschalenmassage mogelijk in mijn salon.
Review klankschaalavond

Gong Ontspanningsmassage Gorinchem

klankschalen, gong

Wat houdt een klankschalen-ligconcert in?

Wil je op een andere manier ontspannen, meer rust vinden in jezelf of jezelf verwennen door al liggend te luisteren naar de meest mooie, bijzondere of helende klanken?
Een klankconcert biedt dit.

Wat verwacht ik van jou en wat kun jij van mij verwachten?

In verband met de corona-richtlijnen vanuit het RIVM mail ik je kort voor de datum van de klankschaalsessie een gezondheidscheck, die je kunt invullen. Bij klachten blijf je thuis. Na het binnenkomen vraag ik je handen te wassen en afstand te houden van elkaar bij het gaan naar een matras. Na afloop krijg je van mij kruidenthee, water en wat lekkers op je matras. Hierna kun je voldaan en ontspannen om en om de ruimte verlaten. Ik gebruik naast natuurlijke ventilatie een ionisator, zoutlampen en zout-waxinelichtjes. Er zijn voldoende dekens aanwezig om comfortabel en warm te liggen. Het slaapmasker mag je meenemen naar huis.

De werking van klanken op je lichaam en geest

Elke klank heeft zijn eigen trilling en dus een ander effect op je lichaam. Deze klanken kunnen de spanningen in je lichaam verminderen en je in een diepe ontspanning brengen. Het is alsof je gemasseerd wordt, maar dan door klank. Klanken kunnen blokkades in je lichaam openen, je gedachten in een lagere versnelling zetten en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren. Daarnaast kunnen de klanken je ook in diepere lagen van je bewustzijn brengen, de chakras/energiesystemen openen of je het gevoel geven dat je even helemaal weg of ergens anders bent.

Hoe lang duurt een klankconcert?

Een klankconcert duurt ongeveer 1 uur. In die tijd lig je op een fijn matras met deken en nekkussen op de grond en hoef je verder niets te doen. De klanken die vervolgens tot je komen, worden door velen ervaren als zeer fijn en ontspannend.

Wat is het verschil tussen een klankreis en bijvoorbeeld een visualisatie?

Tijdens alle klankschalen-ligconcertavonden gebruik ik mijn Tibetaanse klankschalen, gong en andere klankinstrumenten en soms ook muziek via mijn afspeellijst op de Bose-speaker. Bij een klankreis gaat het vooral daarom en zal ik weinig tekst uitspreken op een gedicht of ademhalingsoefening na.
Bij een visualisatie neem ik je mee op een denkbeeldige reis en afhankelijk van het seizoensthema kan dat het strand zijn of het bos of een ontmoeting met een dier, dat jou misschien wat wil vertellen.
Bij de bodyscan is het thema meer gericht op bewustwording van je lichaam en hoe dat voelt zonder oordeel of iets te wijzigen. Op 24 september 2021 gaat het over onze chakra/energiesystemen. Tijdens deze avond ontvang je informatie over de chakra’s en hun kwaliteiten plus bijbehorende affirmaties, die je in stilte mag herhalen. Deze avond hoor je meer mijn stem dan op de andere avonden.
De klankschalen doen sowieso elke avond hun helend werk en zorgen voor diepe ontspanning.

Voor wie is een klankconcert niet geschikt?

Ik raad een klankconcert af aan mensen met een hart pacemaker, zware burnout, recent verlies en rouw, of zware psychische stoornissen.

Aanmelden klankschalen-ligconcert

Welke avond wil je komen?

Wil je een schaal op je buik tijdens het klankschalen-ligconcert?

Wil je liggen of zitten?

3 + 8 =

Klankschaalsessies | Agenda 2021

klankschalen-ligconcert

WhatsApp chat