Mindfulness voor kinderen in Gorinchem

door | 18 mrt 2023

Mindfulness voor kinderen
Bij In evenwicht met Petra is het mogelijk om als ouder(s) samen met je kind (8-12 jaar) een training mindfulness te volgen.

Wat is mindfulness?
Mindfulness is eigenlijk niets anders dan bewust aanwezig zijn in het moment. Het gaat over een heel diepe eerlijkheid naar jezelf. Zonder te oordelen, dingen te negeren of meegesleept worden in de drukte van alle dag.

Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig zijn leren jij en je kind even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat je nodig hebt op dit moment. Met heel vriendelijke aandacht zonder oordeel. Mindfulness leert je om niets weg te hoeven stoppen. Hierdoor ontstaat begrip voor je binnenwereld en ook voor die van anderen. Jong geleerd is oud gedaan. Helpende zinnen (affirmaties) helpen om negatieve gedachten over jezelf en over jouw capaciteiten om te buigen naar positieve gedachten. De kaarten uit de emotiebox helpt ons om stil te staan bij wat we voelen en waar, wanneer….

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode die helpt meer in je innerlijke kracht te komen en te blijven. Zo kun je meer zelfvertrouwen ervaren en een betere gemoedstoestand. En daardoor blijer en meer veerkrachtig door het leven gaan.

Wat doen we tijdens de mindfulness les?
We leren ontspannen met kinderyoga, we leren omgaan met emoties door middel van bewuste adem en oefeningen. Hoe is het om op blote voeten te lopen, te aarden met de ondergrond en de controle los te laten? We leren handvatten om te ontspannen en een hoofd vol gedachten tot rust te brengen. Er is in deze les geen fout of goed. We voelen, ervaren en doen. We leren om te gaan met piekergedachten, te leven in het hier en nu en samen de oefeningen te doen. Dit samen hiermee bezig zijn geeft een band. Door dit al op jonge leeftijd te oefenen, ontwikkelen kinderen vaardigheden die hen beter in staat stellen om te gaan met de drukte van de wereld waarin ze opgroeien. Voor de ouder die meedoet een prettige reminder. We eindigen altijd met een klankschaalsessie: meestal een verhaal (visualisatie) ondersteund met de klanken en trillingen van de klankschalen. Een heerlijk ontspanmoment. En er is drinken na afloop met wat fruit.

Wil jij een rugmassage leren geven en/of informatie over kindervoeding?
Bij mijn training Mindfulness voor kinderen deel ik ook graag mijn vaardigheden als stoelmasseur en mijn kennis als kindervoedingscoach o.a. over wat het kinderlichaam nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en wat hersenvoeding is. Je kunt bij de intake aangeven of je dit wilt. De informatie over kindervoeding krijg je in 7 delen na iedere les via de mail toegestuurd. De rugmassage leren jullie in de les op de massagestoel. Ik doe de massagegreep voor en daarna oefen jij op je kind/ouder. Wil je geen rugmassage leren, dan krijg je een extra oefening in mindfulness.

In de praktijk
Je krijgt een intakeformulier en komt voor de kennismaking of de eerste les. We plannen 7 lessen zo veel mogelijk wekelijks op hetzelfde moment (dinsdag, woensdag of donderdagmiddag). Na 7 lessen krijgt het kind een map (portfolio) mee met alle oefeningen en affirmaties. Soms krijgt het kind na de les een kadootje mee voor thuis. Je mag na iedere les stoppen zonder verdere verplichtingen. Yogamatten kun je bij mij lenen.

Voor meer informatie: www.mindfulnessvoorkinderengorinchem.nl

WhatsApp chat