Vegetarische notenburger

door | 19 dec 2020

Notenburger

Maak eenvoudig zelf je vleesvervanger en doe daarin precies wat jij wilt en wat jou goed voedt zonder onnodige toevoegingen. Je maakt het, braadt het aan en eet het. Dus geen lange houdbaarheid nodig. Met heerlijke ongebrande noten weet je zeker dat je een kwalitatieve notenburger op tafel zet, waar zelfs de fervente vleeseter vol smaak van zal eten als ik mijn vleeslievende jongste zoon mag geloven ;-))

Ingrediënten

  • handvol ongebrande noten naar keuze (walnoten, paranoten, hazelnoten, amandelen)
  • eventueel nog wat pitten en zaden erbij
  • uitje/sjalotje (teentje knoflook)
  • boekweitcrackers (ipv beschuit)
  • blokje harde kaas (pecorino, parmezaanse)
  • 1 ei
  • Keltisch zeezout/Herbamare/kruiden naar smaak
  • Kikoman sojasaus

Bereiding

Doe de ingrediënten in de keukenmachine om deze fijn te malen. Daarna kun je het overdoen in de beslagkom. Ik doe er dan 1 biologisch ei, Herbamare kruiden, snuf Keltisch of Himalaya zout, scheutje Kikoman sojasaus erbij. Door elkaar kneden/mengen. Kruiden naar eigen smaak uiteraard (bijv. kerrie, paprikapoeder of Italiaanse kruiden).

En dan naar wens een bal of platte burger van bakken. Het is snel aangebrand en hoeft niet lang te braden dus blijf erbij om ze te rollen of om te draaien. Ik braad in olijfolie of kokosolie of wat goede boter. Kies de goede vetten en met wat extra heb je heerlijke jus.

Eet smakelijk.