Voeding en bewegen

Ik wil u advies geven over eten en bewegen. Mijn advies is niet gebaseerd op de Schijf van Vijf, de vernieuwde schijf of iedere andere piramide of achterhaald advies waar de nadruk nog immer ligt op granen en er te weinig goede vetten worden geadviseerd. Ik wil u wegwijs maken met volwaardige voeding direct van Moeder Natuur, zonder al te veel bewerking en tussenkomst van de voedingsindustrie. Door de hoge inname van Omega-6 vetzuren in de huidige bewerkte voeding (plantaardige oliën, smeersels, chips, suikers als voorbeeld) en de in verhouding teruglopende inname van Omega-3 vetzuren heeft ons brein het moeilijk en wordt ons lichaam niet gevoed met wat het nodig heeft. Bewegen versterkt het effect van goede voeding. Het vele stilzitten op kantoor, school of thuis in de bank zorgt voor gezondheidsproblemen. Sporten en bewegen helpen om weer vertrouwen in uw lichaam te krijgen. Het helpt stress te reduceren en beschermt tegen hartziekten. Bovendien is lichaamsbeweging een voortreffelijke manier om angst te bestrijden. Het verhoogt ons immuunsysteem en maakt ons parasympatische systeem (= onze fysiologische rem die voor periodes van rust zorgt) gezonder en sterker. Door bewegen voelen we ons gelukkiger en halen we meer plezier uit de kleine dingen van het leven. Gelukkig voelen en plezier hebben zijn het tegenovergestelde van depressiviteit en angsten.

Wat vraag ik van u?
Bent u toe aan verandering en wilt u zich daar oprecht voor inspannen? Uit uw comfortzone van die dingen waarvan u ongelukkig en te zwaar wordt en in plaats daarvan nieuwe gewoonten aanleren, inzichten en ervaringen opdoen? Verandering lukt niet op korte termijn, maar heeft tijd en aandacht nodig. Ik heb geen wondermiddel, pil of shakes voor u, maar de sleutel is uw eigen verstand, inzet en vaardigheden te gebruiken om goed voor uzelf te zorgen ondanks alle tegenwerking van onze leefomgeving. Voedsel dat zo makkelijk te koop is in supermarkten, benzinepompen, zelfs op school of bij het zwembad, is voor ons lichaam niet te herkennen als voeding waardoor we na verloop van tijd van slag en ondervoed raken. Het goedbedoelde juist voor u gekochte lekkers bij de koffie verstoort uw stofwisseling. Neemt u het dan wel of niet?
Als u vindt, dat het nu de tijd is om uw voeding en wellicht ook uw manier of mate van bewegen te veranderen, wil ik u van harte uitnodigen om te komen kennismaken.

Afspraak boeken | In evenwicht met Petra

U kunt kiezen uit de onderstaande pakketten:

Basispakket € 499,00

Hormoonfactor inclusief bewegen
5 contactmomenten.

In totaal gedurende 3 maanden begeleiding, stimuleren en motiveren

V.I.P.-pakket € 599,00

Basispakket + 2 ontspanningsmassages
naar keuze van 60 minuten

(Hammamhanddoek t.w.v. € 25 kado)

WhatsApp chat