Verschil in frequentie

Uit het onderzoek bleek dat een wekelijkse massage een verandering teweeg brengt in het immuunsysteem. Er werden verhoogde waarden gemeten van lymphocyten en cytokines, die zorgen voor je afweersysteem. Deze waarden waren vergelijkbaar met de waarden na een enkele massage uit het voorgaande onderzoek. Bij de 2-wekelijkse massage, werden echter ook verhoogde neuro-endocriene waarden gemeten. Hetgeen betekent dat ook een 2-wekelijkse massage een positieve invloed heeft op uw psyche en hormoonhuishouding.

Verschil in type massage

Uit het onderzoek bleek ook dat het soort massage dat u ondergaat een verschillend effect heeft. Zo blijken ontspanningsmassages vooral effect te hebben op uw immuunsysteem. Er was een duidelijke toename te zien van het aantal lymfocyten in het bloed. Dit is een witte bloedcel die zorgt voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf. Ook nam na de massage het cortisolgehalte af. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress.
Bij de lichte massage nam het oxytocine gehalte toe. Oxytocine is het gelukshormoon. Het geeft u een gevoel van veiligheid en verbinding. Het zorgt ervoor dat u beter bestand bent tegen stress en dat uw lichaam sneller tot rust komt. Ook nam bij dit type massage het CRH niveau af. Dit is een hormoon dat de aanmaak van cortisol stimuleert. Het zorgt dus voor minder stress.

Conclusie

Wanneer u vaker een massage ondergaat, heeft het een ander effect dan wanneer u af en toe een massage krijgt. Ook het type massage is bepalend voor het effect. Er is ook in dit onderzoek opnieuw wetenschappelijk aangetoond dat massage goed voor u is. Massage heeft een positief effect op
uw immuunsysteem en vermindert stress.

U kunt een massageabonnement (persoonsgebonden) afsluiten voor 6 of voor 12 maanden.

Factuur per maand.
Algemene voorwaarden massageabonnement

ONDERSTAANDE PRIJZEN ZIJN GELDIG IN 2020

6 maanden
30 minuten, € 30,00 per maand
60 minuten, € 60,00 per maand
12 maanden
30 minuten, € 27,50 per maand
60 minuten, € 55,00 per maand

U kunt een strippenkaart afsluiten voor 5 of voor 10 massages en kiezen voor 30 of 60 minuten. De strippenkaart kunt u samen met uw partner, kind of vriendin aanschaffen en gebruiken. De strippenkaart is niet persoonlijk en blijft 2 jaar geldig. U betaalt in de webshop of u schaft deze aan na afspraak van uw massage. Heeft u een strippenkaart gekocht voor 30 minuten en u wilt af en toe genieten van een massage van 60 minuten dan reken ik 2 strippen met u af. 

Strippenkaart (niet-persoonsgebonden)

5 strippen 
30 minuten, € 150,00 
60 minuten, € 300,00
10 strippen
30 minuten, € 275,00 
60 minuten, € 550,00 

WhatsApp chat